Gjør din plikt - krev din rett

"Samfunnet skal gi meg det jeg behøver, når jeg behøver det." Hva skjer egentlig med et samfunn når folk slutter å føle tilhørighet til det og heller ser på det som en institusjon som skal tjene oss? Og hva skjer når flere krever sin rett, enn som utfører våre kollektive og individuelle plikter?

lørdag 30. april 2011

En næringspolitikk som gir arbeidsplasser i Melhus

Mange bedrifter har forlatt Melhus de siste ti-femten årene. Flere har opplevelse av en passiv og lite imøtekommende holdning fra kommunens side. Uansett årsak er resultatet at Melhus mister arbeidsplasser. I vår kommune skal det “…være mulig å være modig”, men er det tilfellet når vi til stadighet får signaler om at bedrifter og gründere føler seg motarbeidet og satt lite pris på? Nå behøver næringslivet i kommunen vår et løft. Dette vil bety flere lokale arbeidsplasser og gjør Melhus til et mer attraktivt sted å bo.

                Melhus Høyre ønsker å styre etter en “Ja-holdning”. Dette innebærer at kommunen skal ha en fleksibel og positiv innstilling til søknader og henvendelser fra innbyggere og næringsliv. I tillegg må vi avsette attraktivt og tilstrekkelig areal regulert til næringsformål.

                Dersom man skal snakke om vekst i næringssektoren kommer man ikke unna spørsmålet om godsterminal lokalisert til Melhus. Vi vil berømme ordfører Bøhle for at han i sin tid fremmet dette som et alternativ. I månedene som kommer vil kanskje politiske partier kappes om å være mest mulig vag og utydelig i sine standpunkter. Vårt er derimot klart; Melhus Høyre er som utgangspunkt positiv til en etablering som vil gi lokale arbeidsplasser, vekst og store synergieffekter for næringslivet. Forutsetningen er selvfølgelig at konsekvensene for lokalmiljøet ikke blir så alvorlige at det gjør nærområdet ubeboelig. Det som gjelder nå er å sørge for at vi fortsatt vurderes som et alternativ og at politisk beslutningsvegring ikke spiller oss over sidelinjen.

Ordførerkandidat Sigmund Gråbak
Listekandidat Christian Ingebrigtsen
Melhus Høyre
(Innlegget sto på trykk i Trønderbladet 30. april 2011)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar