Gjør din plikt - krev din rett

"Samfunnet skal gi meg det jeg behøver, når jeg behøver det." Hva skjer egentlig med et samfunn når folk slutter å føle tilhørighet til det og heller ser på det som en institusjon som skal tjene oss? Og hva skjer når flere krever sin rett, enn som utfører våre kollektive og individuelle plikter?

onsdag 6. juli 2011

På skolen for å lære

Resultatene i skolen er ikke bra nok; 1 av 5 elever går ut av grunnskolen uten å kunne lese og skrive skikkelig, nesten en tredjedel dropper ut fra den videregående opplæringen, 25 minutter av undervisningstiden forsvinner hver dag i bråk og uro i norsk skole, tusenvis av barn og unge gruer seg til å gå på skolen hver dag i frykt for å bli mobbet. Vi kan ikke leve med dette og Melhus Høyre utferdiger nå en handlingsplan over hvilke tiltak vi ønsker å sette inn i Melhusskolen.

                Vi må ha fokus på læring i skolen. Dette er ikke bare en tynnslitt klisjé, men innebærer at vi må ta individuelle hensyn. Barn som henger litt bak og behøver spesialundervisning må få det, andre barn som tar til seg kunnskap mye lettere enn andre må også få en skreddersydd opplæring. For å få et godt læringsmiljø må man dessuten ha ro. Ingen kadaverdisiplin, men den samme arbeidsroen som man forventes å ha i arbeidslivet for øvrig. Å kaste bort 25 minutter om dagen tilsvarer omtrent et helt skoleår i løpet av skoleperioden – det har vi ikke tid til.

                Mobbing har vært på den politiske dagsorden under skiftende regjeringer og i mange år. Til tross for dette har vi ikke klart å redusere antallet barn som gruer seg til å gå på skolen tilstrekkelig. Melhus Høyre ønsker å tydeliggjøre hva vi forventer av den øverste ansvarlige på hver skole. Vi skal konkretisere hvilke resultatkrav vi stiller innenfor kategorier som mobbing, læringsresultat, læringsmiljø og arbeidsforhold. Vi ønsker ikke bare å stille krav til at man skal holde seg innenfor vedtatt budsjett, men at man også leverer god skole for pengene.

                Barn er på skolen for å lære. PISA-undersøkelser, skolelunsj, lærertetthet og etterutdanning preger debatten i dag og man skulle tro barna gikk hele skoleår uten å tilegne seg ny kunnskap. Det er selvfølgelig feil. Hver dag setter hundrevis av motiverte Melhus-elever seg ved pultene og får påfyll fra engasjerte, motiverte og dyktige lærere. Vi eier alle en liten bit av skolen ved at våre barn går der, kanskje er det derfor debatten vekker så sterke følelser hos mange. Har du synspunkter på hvordan vi kan forbedre Melhusskolen? Del de og la oss sammen forsøke å skape den skolen vi vil ha.

Christian Ingebrigtsen
Listekandidat
Melhus Høyre
melhus@hoyreforening.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar